TÜV Rheinland szabvanyos tanusitvanyok

TÜV Rheinland szabványos tanúsítványok

A személytanúsítás egy független, illetékes testület által kiállított megfelelőségi igazolás, amely egy meghatározott képesítési profillal rendelkező személyek bizonyított készségeit tanúsítja. A TÜV Rheinland szabványos tanúsítások portfóliójában kész globális tanúsítási programokat kínálunk, ugyanakkor az Ön egyéni igényei szerint testre szabott tanúsítási programokat is összeállíthatunk.

Globális tanúsítási programjaink

A PersCert TÜV nemzetközileg elismert tanúsítási programok portfólióját kínálja alkalmazottai, tanulói vagy egyesületi tagjai számára az olyan alapvető kompetenciaterületeken, mint a minőségirányítás és a munkavédelem, lehetővé téve a nemzetközi összehasonlíthatóságot a tanulói számára. Ezeket a programokat világszerte szakértőinkkel közösen fejlesztettük ki, a legmagasabb DIN EN ISO 17024 szabványoknak megfelelően. A programok portfóliója gyorsan bővül, és néhány ilyen kiválasztott programról itt nyújtunk áttekintést Önnek. A programokkal kapcsolatos további információkért kattintson az alábbi gombra, amely közvetlenül a Certipedia online tanúsítvány-adatbázisunkhoz vezet.

KERESSEN MINKET!

TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia
1143
Budapest
Gizella út
51-57.

Az energia és a környezetvédelem területe soha nem volt még ilyen fontos, és a nemzetközileg alkalmazható szabványok és a kompetencia érvényesítésének igénye exponenciálisan megnőtt. A PersCert TÜV Energy and Environment (E&E) portfólió a gyorsan fejlődő piac legújabb követelményeire összpontosít, lehetőséget adva a tanulóknak, hogy igazolják naprakész kompetenciájukat, és a szervezeteknek előnyt biztosítva egy rendkívül dinamikusan fejlődő területen.

 • Tanúsított energiamenedzser (TÜV)
  A tanúsított energiamenedzser (TÜV) bizonyított készségekkel rendelkezik ahhoz, hogy képes legyen hatékonyan megtervezni és optimalizálni egy energetikai tervet és irányítani az energetikai rendszereket. Az energiafogyasztás csökkentésére irányuló optimális megoldások elemzése és alkalmazása a személy igazolt készségeik közé tartozik.
  A fókuszcsoport az energia területén tevékenykedő technikusok, szakemberek és tanácsadók, akik kis- és középvállalkozások vagy nagyvállalatok energiarendszereinek tervezésével és optimalizálásával foglalkoznak
 • ISO 50001 belső auditor (TÜV)
  Az ISO 50001 belső auditor (TÜV) bizonyítottan rendelkezik az energiagazdálkodási rendszer (EnMS) belső ellenőrzésének elvégzéséhez, valamint az irányítási rendszer teljesítményének ellenőrzéséhez és jelentéséhez a DIN EN ISO 19011 szabványoknak megfelelő tudással.
  A fókuszcsoport az energiagazdálkodási területen tevékenykedő szakemberek, tanácsadók és auditorok, akik az energiagazdálkodási rendszer végrehajtásának auditálásával és jelentéskészítésével foglalkoznak.
 • Energiahatékonysági vezető (TÜV)
  Az energiahatékonysági menedzserek értékelik az energiafelhasználást és felülvizsgálják a hatékonyságot növelő és az energiával kapcsolatos költségeket csökkentő energiaprogramokat, elemzik és tervezik az energetikai folyamatokat és berendezéseket, tervezik az energiával kapcsolatos rendszereket, fogyasztást és megtakarításokat az új projektekhez.

  A fókuszcsoport az energiahatékonysági területen dolgozó technikusok, szakemberek és tanácsadók, akik kis- és középvállalkozások vagy nagyvállalatok energetikai rendszereinek tervezésével és optimalizálásával foglalkoznak.
 • ISO 14001 belső auditor (TÜV)
  Az ISO 14001 belső auditor (TÜV) bizonyítottan rendelkezik a környezetközpontú irányítási rendszer (EMS) belső ellenőrzésének elvégzéséhez, az irányítási rendszer teljesítményének ellenőrzéséhez és a DIN EN ISO 19011 szabványoknak megfelelő jelentés készítéséhez szükséges tudással.
  A fókuszcsoport a környezetirányítási területen tevékenykedő szakemberek, tanácsadók és auditorok, akik a környezetirányítási rendszer (EMS) végrehajtásának ellenőrzésével és jelentésével foglalkoznak.

A közelmúltban ismét bebizonyosodott, hogy a munkavédelem és egészségvédelem mennyire fontos minden érdekelt fél számára, és rávilágított a nemzetközileg elismert készségek ellenőrzésének fontosságára, így a tanúsítás továbbra is kulcsfontosságú a szervezetek számára világszerte. A PersCert TÜV portfóliója a biztonság, munkavédelem és egészségvédelem (OHS) területén az egyre fontosabbá váló piac legújabb követelményeire összpontosít, lehetőséget adva a tanulóknak, hogy igazolják naprakész kompetenciáikat, és előnyt biztosítva az Ön szervezetének a munkavédelem területén.

 • HSE Manager (TÜV)
  A munka-, egészség-, és környezetvédelmi menedzser (TÜV) bizonyítottan rendelkezik a szervezetben és a munkahelyen jelentkező kockázatok és veszélyek kezeléséhez és ellenőrzéséhez szükséges készségekkel. Ők felelősek az összes egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi (HSE) szabály és szabvány betartásáért és teljesítéséért, valamint a legjobb gyakorlatok végrehajtásáért és a kezdeményezések ösztönzéséért a tudatosság megteremtése és a baleseti kockázat csökkentése érdekében a szervezetben.
  A fókuszcsoport olyan hallgatók, technikusok és szakemberek, akik érdeklődnek vagy részt vesznek az egészségügy, a munkabiztonság és a környezet irányításában és ellenőrzésében a szervezetekben, és szeretnének hozzájárulni a HSE területet érintő projektekhez és folyamatokhoz.
 • Belső auditor ISO 45001 (TÜV)
  Az ISO 45001 belső auditor (TÜV) bizonyítottan rendelkezik a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi irányítási rendszer (OHSMS) belső ellenőrzésének elvégzéséhez, az irányítási rendszer teljesítményének ellenőrzéséhez és a DIN EN ISO 19011 szabványoknak megfelelő jelentéskészítéshez szükséges ismeretekkel.
  A fókuszcsoport olyan szakemberek, tanácsadók és auditorok, akik a munkahelyi egészségvédelem és biztonságirányítás területén, valamint a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági rendszer végrehajtásának ellenőrzésében és jelentéskészítésében vesznek részt.
 • HAZOP-vezető (TÜV)
  A Veszély- és működésképességi Vezető (TÜV) bizonyított szakértelemmel rendelkezik ahhoz, hogy azonosítsa és értékelje azokat a helyzeteket, amelyek kockázatot jelenthetnek a személyzetre vagy berendezésekre nézve a vállalatukban, tudatosságot generáljon és csökkentse a kockázatot az emberi tényező fontosságának kiemelésével a veszély- és működésképességi (HAZOP) folyamatba.
  A fókuszcsoport olyan, kezdeti HAZOP-tapasztalattal rendelkező szakemberek, akik szeretnék érvényesíteni a HAZOP-ismeretek és -módszertan terén szerzett mélyebb szakértelmüket, és vezetői szerepbe lépni a szervezeten belüli HAZOP-kihívások kezelése érdekében.
 • Elektromos járművek nagyfeszültségű biztonsági technikusa - 2. szint (TÜV)
  Az elektromos járművek nagyfeszültségű biztonsági technikusa - 2. szint (TÜV) bizonyítottan rendelkezik a megfelelő berendezések és hibrid/elektromos műszaki információk felhasználásával és a biztonsági előírásoknak megfelelően végzett karbantartás és alapvető javítások elvégzéséhez szükséges készségekkel.
  A fókuszcsoport olyan mesteremberek, technikusok és szakemberek, akik a hibrid/elektromos járművek karbantartásában és javításában való jártasságukat szeretnék érvényesíteni.
 • Elektromos járművek nagyfeszültségű biztonsági technikusa - 3. szint (TÜV)
  Az elektromos járművek nagyfeszültségű biztonsági technikusa - 3. szint (TÜV) bizonyított készségekkel rendelkezik ahhoz, hogy a megfelelő berendezések és hibrid/elektromos műszaki információk felhasználásával és a biztonsági előírásoknak megfelelően felkészítse a járműveket a biztonságos karbantartásra és javításra.
  A fókuszcsoport olyan mesteremberek, technikusok és szakemberek, akik a hibrid/elektromos járművek előkészítésében, karbantartásában és javításában való elmélyültebb szaktudásukat szeretnék érvényesíteni.
A minőségirányítás (QM) területén továbbra is fontos szerepet játszanak a nemzetközileg alkalmazandó szabványok és a kompetencia érvényesítés. A PersCert TÜV QM portfólió a gyorsan fejlődő piac legújabb követelményeire összpontosít, lehetőséget adva a tanulóknak, hogy igazolják naprakész kompetenciájukat, és a szervezeteknek előnyt biztosítva egy rendkívül dinamikusan fejlődő területen.
 • Lean Six Sigma sárga öv (TÜV)
  A Lean Six Sigma Yellow Belt (TÜV) bizonyítottan rendelkezik azokkal a készségekkel, amelyekkel hatékonyan támogathatja egy fejlesztőcsapat sikerét, és az optimalizáláshoz szükséges átláthatóságot hozhatja a folyamatokba.
  A fókuszcsoport olyan diákok, technikusok és szakemberek, akik szeretnék érvényesíteni készségeiket, hogy hozzájárulhassanak a projektekhez és a folyamatjavítási folyamatokhoz.
 • Lean Six Sigma zöld öv (TÜV)
  A Lean Six Sigma Green Belt (TÜV) bizonyítottan rendelkezik az összetett Six Sigma projektek, valamint a statisztikai eszközök és a holisztikus minőségirányítási módszerek irányításához szükséges készségekkel, a hatékony kommunikációs eszközök sokrétű készletének alkalmazásával.
  A fókuszcsoport olyan technikusok és szakemberek, akik kezdeti Lean Six Sigma tapasztalatokkal rendelkeznek, és szeretnék érvényesíteni a Six Sigma készségekben és módszertanban való elmélyültebb jártasságukat, valamint vezetői szerepkörbe lépni a szervezeten belüli folyamatoptimalizálási kihívások kezelése érdekében.
 • Minőségirányítási képviselő (TÜV)
  A minőségirányítási képviselő (TÜV) bizonyítottan ismeri a DIN EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer követelményeit. Ismeri a belső auditok elvégzésének követelményeit, és érti a megfelelő javító intézkedések végrehajtását.
  A fókuszcsoport olyan hallgatók, technikusok és szakemberek, akik a minőségbiztosítás, a minőségi szabványok és a folyamatos minőségjavítás koordinálása és ellenőrzése érdekében szeretnék érvényesíteni a képességeiket.
 • Ügyfélminőségi képviselő (TÜV)
  Az ügyfélminőségi képviselő (TÜV) bizonyítottan rendelkezik az ügyfelek visszajelzéseinek kezeléséhez, valamint az ügyfelek magas szintű elégedettségének előmozdításához és fenntartásához szükséges készségekkel.
  Fókuszcsoportja diákok, technikusok és szakemberek, akik az ügyfelekkel és a kihívást jelentő helyzetekkel való foglalkozásra összpontosítanak az ügyfélélmény és az elégedettség növelése érdekében.
 • Belső auditor ISO 9001 (TÜV)
  Az ISO 9001 belső auditor (TÜV) bizonyítottan rendelkezik a minőségirányítási rendszer (QMS) belső auditjának elvégzéséhez, valamint a minőségirányítási rendszer teljesítményének ellenőrzéséhez és jelentéséhez a DIN EN ISO 19011 szabványoknak megfelelően.
  Fókuszcsoportja a minőségirányítási területen, valamint a QMS végrehajtásának ellenőrzésében és jelentéskészítésében részt vevő szakemberek, tanácsadók és auditorok.

A szabványtól a személyre szabott tanúsítási programig

Szeretné érvényesíteni alkalmazottai kompetenciaszintjét? Személyre szabott személytanúsítási programokat dolgozunk ki az Ön követelményei, jogi keretfeltételek és egyéb releváns teljesítményszabványok és normák alapján. Sokéves tapasztalatunknak és az értékelést fejlesztő és szakemberekből álló, magasan specializálódott csapatunknak köszönhetően rendkívül hatékonyan tudjuk megtervezni a folyamatot. A készség meghatározásától a végső tanúsításig a PersCert TÜV pontosan a megfelelő partner az Ön számára. Tekintse meg az alábbiakban, hogyan néz ki az Ön útja egy személyre szabott tanúsítási programig.

A PersCert TÜV tanusitasi programjanak fejlesztesi folyamataA PersCert TÜV tanusitasi programjanak fejlesztesi folyamata

Az Ön útja a tanúsításhoz

Ügyfél kérése

Egy első konzultációt tartunk, hogy többet tudjunk meg az Ön igényeiről. Egy független készségfelmérés segítségével közösen meghatározzuk, hogy a PersCert TÜV tanúsítás hogyan egészítheti ki és fejlesztheti az Ön vagy partnerei által nyújtott szakmai képzést.

Elemzés

Ezt követően elemezzük az Ön képzésének tartalmát és terjedelmét, a kinevezendő oktatók képesítését, valamint azt, hogy Ön szerint mi az résztvevők készségeinek kezdő/végső szintje. Az elemzés eredményeit felhasználva kidolgozzuk a megfelelő vizsgáztatási eljárást, annak moduljaival és haladási sorrendjével együtt. A PersCert TÜV tanúsítási program gazdasági megvalósíthatóságának felméréséhez figyelembe vesszük a vizsgák várható számát és a résztvevők számát.

Fejlesztés/megállapodás

A tanúsítási program kidolgozása során meghatározzuk a felvételi követelményeket, a vizsgamódszert (pl. írásbeli, szóbeli, gyakorlati vizsga), a vizsgafelszereléseket és, az újbóli tanúsítási folyamatot. A program folyamatos fejlesztése lehetővé teszi, hogy a tanulók lépést tartsanak a piac változó követelményeivel. A PersCert TÜV olyan újratanúsítási eljárásokat dolgoz ki, amelyekben az Ön résztvevőinek rendszeresen bizonyítaniuk kell, hogy készségeik naprakészek. Amikor minden paramétert meghatároztak, a PersCert TÜV és Ön, mint együttműködő partner között együttműködési megállapodás jön létre.

Átláthatóság

Az együttműködési megállapodás értelmében az Ön képzési programja elismerést kap a PersCert TÜV tanúsítás alapjaként. Ezt az elismerést aztán kereskedelmi célokra is felhasználhatja. Támogatjuk Önt azzal, hogy tanúsítási programját közzétesszük a TÜV Rheinland Certipedia tanúsítvány-adatbázisában.
Szabványosított tanúsítási eljárásainknak köszönhetően a szakterületek széles skáláján képesek vagyunk megfelelően igazolni a készségeket, és a külvilág számára átláthatóan dokumentálni azokat. Több mint 500 különböző tanúsítási programunk van, amelyek mind megtalálhatók a Certipedia online platformunkon.

Vizsgára való felkészülés

A vizsgák előkészítése és lebonyolítása a PersCert TÜV kizárólagos felelőssége alatt történik. Ez minimálisra csökkenti az együttműködő partnereink munkaterhelését, és biztosítja a vizsgáztatás objektivitását, érvényességét és függetlenségét.

Független vizsga

A vizsgákat független vizsgafelügyelők és vizsgáztatók végzik. Őket a PersCert TÜV oktatja ki a helyi végrehajtáshoz szükséges vizsgáztatási eljárásokra. A vizsgáztatók alkalmasságát a PersCert TÜV ellenőrzi, és folyamatos ellenőrzésnek vetik alá. Online vizsgafelügyeleti szolgáltatásunk révén biztonságos, otthonról is végezhető online vizsgákat kínálunk.

Tanúsítás

A vizsgáztatási eljárást minden egyes jelölt esetében a PersCert TÜV ellenőrzi, és a sikeresen vizsgázó résztvevők számára személytanúsítást igazoló tanúsítvánnyal igazolja és zárja. A tanúsítás a PersCert TÜV-nál van nyilvántartva és ennek megfelelően ellenőrizhető. A tanúsítvány birtokosai a Certipedia bejegyzéssel együtt egyéni vizsgajegyet is igényelhetnek.

Más PersCert ajánlataink is érdekelhetik Önt