Autoipari kepzesek TÜV RheinlandAutoipari kepzesek TÜV Rheinland

Autóipari képzések - úton a jövő felé 

Napjainkban az automotive ipar jelentős változásokon megy keresztül a technológia, a fogyasztói preferenciák és a fenntarthatósággal kapcsolatos aggályok miatt, és ezek a trendek valószínűleg az elkövetkező években is meghatározzák az iparágat. A szegmenst jelenleg érintő egyik fő trend az elektromos és hibrid járművek felé való elmozdulás, amelyet a környezetvédelmi előírások és a fenntarthatóbb lehetőségek iránti fogyasztói igény vezérel. Ez az elmozdulás a különböző kapcsolódó területekre irányuló beruházások növekedéséhez vezetett.

Akadémiánk is része ennek a fejlődésnek: naprakész tréningeket szervezünk, amely az automotive szegmens minden részét érinti a villamos autóktól a vasúti és gépjárműipari ISO irányítási rendszereken át a német VDA szabványokig.

KERESSEN MINKET!

TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia
1143
Budapest
Gizella út
51-57.

Szerezzen versenyképes tudást Akadémiánkon automotive témában!

Az autóipar dinamikus fejlődéséhez a szegmens szereplőinek szakképzett munkaerőre van szükségük, hogy lépést tudjanak tartani az új technológiákkal és fejlesztésekkel. Az autóipari képzéseinken való részvétel értékes ismeretekkel és készségekkel ruházhatja fel Önt, amelyek mind szakmailag, mind személyesen hasznára válhatnak. Keresse meg Akadémiánkat, regisztráljon tréningjeinkre!

Szabványok és előírások az autóiparban

A szabványok fontos szerepet játszanak a minőség, a biztonság és a hatékonyság biztosításában az autóiparban. Ez abból is jól látszik, hogy az autógyártók gyakran az üzleti tevékenység feltételeként követelik meg őket beszállítóiktól, partnereiktől. Mik is a legfontosabb ilyen előirányzatok?

 • Minőségirányítási szabványok: a minőségirányítási rendszerekre vonatkozó követelményeket határozzák meg, ilyen például az ISO 9001 és a kifejezetten az autóiparban alkalmazott VDA 6.X szabványsorozat.
 • Gyártási szabványok: ilyen például az IATF 16949, amely az autóipari beszállítókra vonatkozó minőségirányítási követelményeket határozza meg, vagy az ISO/TS 22163:2017, ami pedig a vasúti szervezetek menedzsmentrendszerére vonatkozik.
 • Egyéb szabványok: minden olyan standard, ami más iparágak számára is meghatározó lehet, legyen szó környezetirányításról, kockázatmenedzsmentről vagy a Functional Safety témaköréről.

E-autók és hibrid járművek - képzett szakemberek a középpontban

Hogy mi a különbség a két típus között?  A hibrid autók elektromos és benzines energiát egyaránt használnak, így a benzinmotornak köszönhetően hosszabb a teljes hatótávolságuk, míg a villanyautók kizárólag elektromos energiára támaszkodnak, és ezáltal hosszabb a tisztán elektromos üzemű hatótávolságuk. Amiben megegyeznek, hogy a hagyományos autókhoz képest eltérő alkatrészek és felépítés, az új technológiák, az erősáram és különleges biztonsági szempontok miatt szakképzett, speciális tudású szakemberekre van szükség mind gyártásuk, mind üzemeltetésük, szerelésük során.
Az is összeköti a két típust, hogy a hibrid- és e-autók hazánkban is napról napra egyre népszerűbbek, így egyre nagyobb a kereslet az ezzel kapcsolatos elektromos autó oktatás iránt.

Autóipari képzések Akadémiánkon:

9 tétel

 1. ISO 31000/31010 Kockázatmenedzsment

  Javítsa termelékenységét az ISO 31000 szabványon alapuló kockázatmenedzsment módszereivel.
 2. LEGNÉPSZERŰBB

  Elektromos és hibrid járművek (High Voltage Level 2)

  Bővítse tudását elektromos és hibrid autókon való munkavégzés témakörében Level 2 szinten.
 3. IATF 16949:2016 Gépjárműipari minőségirányítási belső auditor

  Szerezzen piacképes ismereteket az IATF 16949 szabvány irányítási rendszeréről és auditálásáról.
 4. Nem villamos képzettségű szakemberek erősáramú képzése

  Bővítse tudását az erősáramú környezetben végzett munkavégzéssel kapcsolatban.
 5. Elektromos és hibrid járművek (High Voltage Level 1)

  Sajátítsa el az elektromos és hibrid autókon kikapcsolt állapotukban való munkavégzés alapjait.
 6. Electric Vehicle High Voltage Safety - Level 1

  Being Aware of the Skills and Knowledge Required to Work Safely onElectric and Hybrid Vehicles.
 7. Electric Vehicle High Voltage Safety Technician Level 2 (TÜV)

  Gain the Skills Required to Work Safely on Electric and Hybrid Vehicles.
 8. FMEA - Hibalehetőség és hibahatás elemzés

  Ismerje meg az FMEA szemléletmódján alapuló hibaelemző és kockázatvizsgáló módszert.
 9. VDA szerinti gépjárműipari beszállítói auditor

  Szerezzen naprakész, a VDA-n alapuló rendszer-, termék-, és folyamatauditálási szakismeretet.
oldalanként