Autoipari kepzesek TÜV Rheinland

Autóipari képzések - úton a jövő felé 

Napjainkban az automotive ipar jelentős változásokon megy keresztül a technológia, a fogyasztói preferenciák és a fenntarthatósággal kapcsolatos aggályok miatt, és ezek a trendek valószínűleg az elkövetkező években is meghatározzák az iparágat. A szegmenst jelenleg érintő egyik fő trend az elektromos és hibrid járművek felé való elmozdulás, amelyet a környezetvédelmi előírások és a fenntarthatóbb lehetőségek iránti fogyasztói igény vezérel. Ez az elmozdulás a különböző kapcsolódó területekre irányuló beruházások növekedéséhez vezetett.

Akadémiánk is része ennek a fejlődésnek: naprakész tréningeket szervezünk, amely az automotive szegmens minden részét érinti a villamos autóktól a vasúti és gépjárműipari ISO irányítási rendszereken át a német VDA szabványokig.

KERESSEN MINKET!

TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia
1143
Budapest
Gizella út
51-57.

Szerezzen versenyképes tudást Akadémiánkon automotive témában!

Az autóipar dinamikus fejlődéséhez a szegmens szereplőinek szakképzett munkaerőre van szükségük, hogy lépést tudjanak tartani az új technológiákkal és fejlesztésekkel. Az autóipari képzéseinken való részvétel értékes ismeretekkel és készségekkel ruházhatja fel Önt, amelyek mind szakmailag, mind személyesen hasznára válhatnak. 

Elektromos autókkal kapcsolatban több képzésünk közül is választhat:

 • Elektromos járművek villamos biztonsága - 1E 1S szinten képzésünket azoknak a gyárakban, vagy szervizműhelyekben dolgozó szakembereknek ajánljuk, akik HV rendszerrel felszerelt járműveken szerelési, karbantartási munkákat, például olaj- vagy kerékcseréket végeznek, vagy járműtestet javítanak.
 • Elektromos járművek villamos biztonsága - 2E 2S szinten képzésünket azoknak a gyártóknak, fejlesztőknek, szerelőknek ajánljuk, akiknek feladata a villanyautók vagy hibrid járművek HV rendszerének ismerete, építése, tervezése, kikapcsolása, a feszültségmentes állapot létrehozása, valamint kikapcsolt állapotban lévő HV alkatrészek, és részegységek cseréje.
 • Elektromos járművek villamos biztonsága - 3E 3S szinten képzésünket azoknak a szakembereknek figyelmébe ajánljuk, akiknek feladata villamos vagy hibrid járművek HV rendszerein a munkavégzés, alkatrészcsere. A munkavégzés történhet a jármű feszültség alatti állapotában, vagy feszültség közeli részegységeken, alkatrészeken vagy kikapcsolt állapotban. A 3E 3S szintű képzés előfeltétele a 2E 2S szintű képzés sikeres elvégzése

Szabványok és előírások az autóiparban

 A szabványok fontos szerepet játszanak a minőség, a biztonság és a hatékonyság biztosításában az autóiparban. Ez abból is jól látszik, hogy az autógyártók gyakran az üzleti tevékenység feltételeként követelik meg őket beszállítóiktól, partnereiktől. Mik is a legfontosabb ilyen előirányzatok?

 • Minőségirányítási szabványok: a minőségirányítási rendszerekre vonatkozó követelményeket határozzák meg, ilyen például az ISO 9001 és a kifejezetten az autóiparban alkalmazott VDA 6.X szabványsorozat.
 • Gyártási szabványok: ilyen például az IATF 16949, amely az autóipari beszállítókra vonatkozó minőségirányítási követelményeket határozza meg, vagy az ISO/TS 22163:2017, ami pedig a vasúti szervezetek menedzsmentrendszerére vonatkozik.
 • Egyéb szabványok: minden olyan standard, ami más iparágak számára is meghatározó lehet, legyen szó környezetirányításról, kockázatmenedzsmentről vagy a Functional Safety témaköréről. Kiemelt témánk az MSZ 1585 szabvány - az erre épülő képzésünk nagyfeszültségű munkakörnyezetben dolgozóknak ad elengedhetetlen információkat.

 

Keresse meg Akadémiánkat, regisztráljon tréningjeinkre!

Autóipari képzések Akadémiánkon:

1-10 / 11

 1. Megújult tartalommal

  Elektromos járművek villamos biztonsága - 1E 1S szinten

  Sajátítsa el az elektromos és hibrid autókon kikapcsolt állapotukban való munkavégzés alapjait.
 2. Megújult tartalommal

  Elektromos járművek villamos biztonsága - 2E 2S szinten

  Bővítse tudását elektromos autó képzésünkön, 2E és 2S képzési szinten!
 3. Legújabb képzésünk

  Elektromos járművek villamos biztonsága - 3E 3S szinten

  Bővítse tudását elektromos és hibrid autókon való munkavégzés témakörében 3E és 3S képzési szinten!
 4. CÉGEKNEK AJÁNLJUK

  MSZ 1585 szabvány - Munkavégzés erősáramú környezetben

  Bővítse tudását az erősáramú környezetben végzett munkavégzéssel kapcsolatban.
 5. VDA szerinti gépjárműipari beszállítói auditor

  Szerezzen naprakész, a VDA szabványon alapuló rendszer-, termék-, és folyamatauditálási ismereteket (VDA 6.1, 6.3, 6.5.).
 6. FMEA - Hibalehetőség és hibahatás elemzés

  Ismerje meg az FMEA szemléletmódján alapuló hibaelemző és kockázatvizsgáló módszert.
 7. Új képzés

  ISO 26262 - Functional Safety szabvány

  Összefogó ismereteket szerezhet a Functional Safety szabvány követelményeiről.
 8. IATF 16949 Gépjárműipari minőségirányítási belső auditor

  Szerezzen piacképes ismereteket az IATF 16949 szabvány irányítási rendszeréről és auditálásáról.
 9. FOLYAMATOS CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG

  ISO 31000/31010 Kockázatmenedzsment

  Javítsa termelékenységét az ISO 31000 szabványon alapuló kockázatmenedzsment módszereivel.
 10. Electric Vehicle High Voltage Safety - Level 1

  Being Aware of the Skills and Knowledge Required to Work Safely onElectric and Hybrid Vehicles.
Page
oldalanként