Lean Six Sigma kepzes TÜV RheinlandLean Six Sigma kepzes TÜV Rheinland

Lean Six Sigma képzések - folyamatfejlesztés felsőfokon

Az üzleti folyamatok, amelyekkel valamely terméket vagy szolgáltatást hozunk létre, folyamatos javításra, korrigálásra szorulnak. A folyamatfejlesztés a minőségügy fontos része, módszereinek segítségével optimalizálni lehet a termelés menetét. Ezeket a metódusokat sajátíthatja el különböző folyamatmenedzsment képzések során.

A hatékony képzés a folyamatmenedzsment alapja

A Lean Six Sigma eredményes végrehajtásához elengedhetetlen egy jól felkészült csapat, amely képes azonosítani a folyamatokban a pazarlás és a nem hatékony működés területeit, és képes a fejlesztéseket végre is hajtani. Akadémiánk ezért kínál különböző szintű, egymásra épülő Six Sigma tréningeket és Lean képzéseket a cégek produktivitásának segítése érdekében. Kérje útmutatásunkat még ma, tudja meg, hogy melyik megoldásra van szüksége cégének. Regisztráljon Akadémiánkon az Önök céljaihoz illő tanfolyamjára!

KERESSEN MINKET!

TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia
1143
Budapest
Gizella út
51-57.

Miben különbözik a Lean és a Six Sigma módszere?

Mindkét módszer célja a fejlesztési lehetőségek azonosítása, a folyamatok javítása és a pazarlás csökkentése. A Lean azonban inkább a folyamatok racionalizálására és a nem értékteremtő tevékenységek megszüntetésére, míg a Six Sigma a változékonyság csökkentésére és a minőség javítására összpontosít. Eltérnek abba is, hogy míg a Lean módszere a folyamatok vizualizálására és feltérképezésére összpontosít, addig a Hat Szigma jellemzően a statisztikai elemzésekre támaszkodik.

Tudta? Érdekességek a folyamatfejlesztés módszereiről

Amilyen célravezető a két metodika, olyan érdekes a történetük is:

 • Az első, Leanhez hasonló módszerrel fejlesztett folyamatot - egy velencei hajógyár példáját - a XVI. századból ismerjük.
 • A Lean filozófiájának alapját képező Toyota Termelési Rendszer (TPS) Japánban terjedt el először az 1950-as években.
 • A szigma (ϭ) a görög ábécé karaktere, emelett a statisztikával foglalkozó szakemberek a folyamatokban előforduló ingadozás kifejezésére használják. A Hat Szigma egymillió lehetőségenként mindössze 3,4 hibát jelent, utalva ezzel a folyamatok tökéletesítésére.
 • A Hat Szigma szintjeit a karate övekről nevezték el (sárga, zöld, fekete), így jelezve a módszertanban való előrehaladást és jártasságot.

Lean Six Sigma képzéseink:

5 tétel

 1. Six Sigma Green Belt

  Javítsa cége termelékenységét a Six Sigma módszerek zöld öves szakértőjeként.
 2. Lean Kaizen Master

  Váljon a LEAN menedzsmentrendszer felépítésének és működtetésének szakértőjévé.
 3. Lean Kaizen Office

  Ismerkedjen meg a Lean menedzsmentrendszer bevezetésének alapjaival.
 4. Lean Manager Classic

  Optimalizálja vállalkozása folyamatait a LEAN módszerek segítségével.
 5. Six Sigma Black Belt

  Váljon a Six Sigma rendszerek fekete öves szakemberévé.
oldalanként