Soft skill képzések TÜV RheinlandSoft skill képzések TÜV Rheinland

Soft skill képzések – készségfejlesztés a munkahelyi siker érdekében

Akadémiánkon a már jól ismert műszaki és irányítási rendszerekhez kapcsolódó tanfolyamok mellett soft skill képzéseket is kínálunk. Hogy miért? Egy ilyen tréning jelentős változást hozhat a dolgozó szakmai életében, fejlesztve készségeit és munkájának hatékonyságát. Ezek közé a nehezen megfogható témák közé olyan kompetenciák tartoznak, mint a kommunikáció, a csapatmunka, vagy a konfliktuskezelés. Ha belegondolunk, érthető, hogy az itt felsoroltakban való fejlődés pozitív irányban befolyásolja a munkahelyi közösségeket, és ezáltal az eredményüket is. Legyen Ön mérnök, szakács vagy akár auditor – az itt megszerezhető tudás mindenképpen hasznára válik a karrierjében éppúgy, mint a magánéletében. Akár valamelyik időpontra szeretne jelentkezni vagy céghez kihelyezett tréninget igényelne – forduljon hozzánk bizalommal!

Miért érdemes részt vennie tréningünkön?

 • Gyakorlat gyakorlatot követ, így gyorsan és hatékonyan épül be az új tudás,
 • Folyamatos figyelem és visszacsatolás tapasztalt térnerünk részéről,
 • Egynapos modulokkal dolgozunk, így téve könnyebbé a részvételt,
 • Behozhatja saját tapasztalatait és a szakmai életéből hozott helyzeteket,
 • Modern, nyugodt képzési környezet, könnyen megközelíthető helyszín.

KERESSEN MINKET!

TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia
1143
Budapest
Gizella út
51-57.

Mi a soft skill jelentése?

Nehéz rá pontos magyar kifejezést találni: a „puha készségek“ azok az önmagunkra vonatkozó, személyközi, szociális vagy kommunikációs képességek, amelyek segítenek jól együttműködni másokkal. Hatékonnyá tesznek minket a csapatmunkában, a kommunikációban, a problémamegoldásban és a különböző helyzetekhez való alkalmazkodásban. Gondoljunk rájuk úgy, mint a szakmai személyiségünk asszertív és együttműködő oldalára, ami nem csak a munkafolyamatokban segít minket, hanem abban is, hogy remekül lehessen velünk együtt dolgozni.
A soft skill képzés jelentése tehát: olyan tréning, amely során ezeket az interperszonális készségeinket javítjuk.

Néhány fontos terület, ahol fejleszthetjük soft skilljeinket: hatékony kommunikáció, csapatmunka, alkalmazkodóképesség, konfliktuskezelés, kritikus gondolkodás,    érzelmi intelligencia, stresszkezelés, kiégés kezelése, tárgyalási készségek,  visszajelzés és konstruktív kritika. 

Kommunikációs tréningekkel és még sok más témával várjuk

Gyakorlatorientált képzéseink során most Ön is megtanulhatja például azt, hogy hogyan kezeljen egy konfliktust vagy kommunikáljon hatékonyan a munkahelyen:

Konfliktuskezelés a munkahelyen


1. A konfliktus felismerése. Ismerje el a konfliktus tényét. Ha nem néz szembe vele, nem is tudja feloldani.


2. Információgyűjtés. Tudjon meg minél többet a körülményekről, hogy helesen tudja felméri a helyzetet.


3.  A kiváltó okok azonosítása. Gondolja át, hogy mi az oka, hogy kialakult a konfliktus. Ha a másik szemszögéből is látni tudja a helyzetet, közelebb kerül a megoldáshoz is.


4. A lehetséges megoldások feltárása. Gondoljon át minden lehetséges megoldási lehetőséget, és ezt ne egyedül tegye. Ha a felek közösen gondolják át a lehetséges megoldásokat, valószínűbb a  gyors siker.


5. A megfelelő megoldás megtalálása. Kommunikáljon a megoldásról, és törekedjen a közös döntésre és végrehajtásra. A megoldások nem mindig véglegesek - ne féljen változtatni, ha szükségét látja. 

5 tipp a hatékony kommunikációhoz


1. Kommunikáljon állandóan! Közöljön érthetően információkat, gondolatokat és ötleteket.


2. Egyszerűsítse le! Mondja ki, amit gondol egyszerűen megfogalmazva, legyen közvetlen.


3. Engedje át az elsőbbséget! Ösztönözze a másik személyt, hogy osszon meg ötleteket és megoldásokat, mielőtt Ön elmondaná a sajátját. Hallassa végig a másikat.


4. Használjon történeteket! Ha egy jó történettel szemlélteti az ötletét vagy célját, életet ad neki. Sokan könnyebben megértik a mondanivalónkat, ha pélákkal szemléltetjük.


5. Legyen hiteles! Ha az emberek egy dolgot hallanak Öntől, de mást látnak, akkor hiteltelenné válik. Legyen egyenes és következetes, így kivívva a másik bizalmát.                                                                                                                                

Ha ennél részletesebben érdekli a konfliktuskezelés, a hatékony kommunikáció vagy bármely más téma, jelentkezzen soft skill képzéseinkre! Ha nem találja a keresett témát, vegye fel velünk a kapcsolatot, együtt megtaláljuk a megoldást.

Szerezze meg Akadémiánkon a szükséges ismereteket

A soft skill képzésekkel tehát kiegészíthetjük szakértelmünket, ezzel biztosítva, hogy hatékonyan dolgozzunk csapatban, kommunikáljunk a különböző érdekelt felekkel, vagy akár alkalmazkodhassunk a változásokhoz. Így hozzájárulhatunk a különböző feladatok és ezzel a munkahelyünk általános sikeréhez.
A TÜV Rheinland neve a megbízható minőséget jelenti Magyarországon és világszerte egyaránt. Bár Akadémiánk elsődleges profilja a műszaki és szabvány képzések, törekszünk rá, hogy folyamatosan fejlődjünk, és minél szélesebb körű képzési palettával szolgálhassunk érdeklődőink számára. Soft skill képzéseinket évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkező trénerünk tartja, biztosítva ezzel a tanfolyam hatékonyságát.


Keressen minket, Önnek és munkatársainak is segítünk fejlődni!

Soft skill képzések Akadémiánkon:

5 tétel

 1. új tréning

  Konfliktuskezelési technikák a munkahelyen

  Fedezze fel a konfliktuskezelési tréning erejét, vértezze fel magát hetékony konfliktuskezelési technikákkal!
 2. új tréning

  Stresszkezelési technikák

  Ismerjen meg és gyakoroljon hatékony technikákat stresszkezelés tréningünkön a kiegyensúlyozottabb munkahelyi teljesítményért!
 3. új tréning

  Munkahelyi motiváció és kiégés

  Hatékony módszerek a munkahelyi motiváció megőrzéséhez, a munkahelyi kiégés megelőzésére és kezelésére.
 4. új tréning

  Vezetőképzés - Hogyan legyek jó vezető

  Tudja meg, hogy mik a jó vezető ismérvei, és mit tehet a Ön, hogy kialakítsa új vezetői kommunikációs stílusát!
 5. új tréning

  Hatékony kommunikáció és tárgyalástechnikák

  Akár az asszertív kommunikációjának erősítése, akár a tárgyalási technikák csiszolása a célja, nálunk jó helyen jár.
oldalanként